Sélectionner une page
une communication du SPF Santé publique.
#covid
Dankzij al jullie inspanningen zijn er erin geslaagd om de Covid-19pandemie af te remmen. Stap voor stap kunnen we nu weer een heleboel activiteiten hernemen. Toch is het virus nog steeds aanwezig in onze maatschappij. Daarom bestaan er verschillende procedures, die ervoor zorgen dat deze activiteiten in alle veiligheid kunnen opstarten.

📌Je ving misschien al berichten op van een bedrijf, school of crèche die moest tijdelijk sluiten, omdat er iemand positief testte. Dit betekent niet dat er meteen een nieuwe golf van besmettingen zal volgen. In zo’n situaties worden er verschillende voorzorgsmaatregelen genomen om de pandemie onder controle te (blijven) houden:

👉Enkel de personen die een langdurig contact hadden, vanop een dichte afstand (hoog risicocontact) met de persoon die positief testte, moeten zichzelf isoleren, bv. een bepaalde klas in een school, maar niet heel de school.

👉Zit je in deze situatie ? Volg dan goed de instructies op die je krijgt. Zo bescherm je jezelf en anderen tegen het coronavirus.

👉Ken je iemand in deze situatie ? Moedig hem of haar zeker aan hetzelfde te doen.

📌Meer informatie vind je op : https://ift.tt/3fKTQiJ

Blijf zorgen voor jezelf en voor anderen. Dankjewel voor al jullie inspanningen. Zo kunnen we samen veilig naar buiten.